Optika Kobilica

Gregorčičeva 7
2000 Maribor

Telefon: 02 / 22-80-610

E-pošta

 

Delovni čas

ponedeljek - petek
9.00–18.00

Sobota 9.00 – 12.00

Kje se nahajamo

Nudimo vam

30% POPUSTA

na določene modele sončnih očal

 

Darilni bon - Izkoristite popust za nakup sončnih očal

Brezplačni darilni bon
za popust
pri nakupu sončnih očal.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti.

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Prikaži podrobnosti

Dovolim piškotke

Korekcijski okvirji

Boss

 

Nudimo bogato paleto okvirjev za korekcijska očala priznanih blagovnih znamk.

Kako iz ogromne množice ponujenih okvirjev izbrati tiste prave zase?

Najprej morate seveda na zdravniški pregled v našo ordinacijo, kjer bomo ugotovili kakšno očesno napako imate in kakšne vrste korekcijska stekla potrebujete.

Kakšno velikost in obliko okvirja naj izberem?

Glede velikosti okvirja obstaja dilema izbrati modna očala ali tista, ki so primernejša za predpisano dioptrijo. Moda se pogosto spreminja. Nekaj časa so v modi velika očala, potem spet mala in spet velika, oglata, ovalna, tista spodaj brez okvirja ter tista, pri katerih se pritrdijo stekla na vijake. Skratka vsako leto dobimo nove modne smernice, ki se jim trudimo slediti.

Ampak naj nam bo pri izbiri velikosti okvirja v pomoč tudi dioptrijska vrednost stekel in namen očal. Povsem jasna fizikalna lastnost stekel pri minus dioptriji je, da so ta v sredini tanka proti robu pa se debelijo. Iz tega lahko sklepamo, da čim manjši je okvir tem tanjša so stekla. Seveda pa na debelino vplivajo tudi še nekateri drugi dejavniki. Tako poskusimo izbrati velikost okvirja, ki ustreza predpisani dioptriji in je moderna. Kar se tiče oblike okvirja je najpomembnejše, da so linije okvirja skladne z vašimi potezami obraza in da zakrijejo ali poudarijo želene dele obraza.

Kakšne so želje glede dizajna in barve korekcijskih okvirjev?

Pisani okvirjiPremislite kakšen stil očal želite. Tista, ki “se vidijo” ali diskretna, neopazna. Katere so tiste barve, ki vam ustrezajo na barvo polti, oči, las ali katere barve se najpogosteje oblačite.

 

 

 

Ali se s korekcijskim okvirjem dobro počutim oz. kaj me na njem moti?

Prvi občutek pri poskušanju okvirja je zelo pomemben in pogosto odločujoč. Očala vam ob nakupu optik še individualno prilagodi glede na vaš obraz.

Da bo vaša odločitev pri izbiri korekcijskega okvirja pravilna, vam bomo v Optiki Kobilica strokovno svetovali in pri tem upoštevali tudi vaše želje.

V naši ponudbi korekcijskih okvirjev skrbimo za celostno ponudbo okvirjev, kjer vsakdo najde kaj za svoj stil in žep. Tako vam predstavljamo nekatere modele korekcijskih okvirjev priznanih blagovnih znamk.

 

DavidoffYves Saint LaurentEschenbach

SilhouetteChristian DiorHugo BossMorganBognerMenrad

ExesJaguar 2chique  Joop!

Jacques Lemans Pierre Cardin Emporio Armani Giorgio Armani Valentino Zeiss

Carrera Adidas